Elektriker i København og omegn

Autoriseret el-installatør med fokus på kvalitet & service i Hovedstadsområdet

Vaillant
iLOQ
KNX
Energivejlederen
Tekniq Garanti
Bisnode Rating

Varmepumper – en kort forklaring

Du har måske hørt om energiplanen for 2050 og er stødt på konceptet varmepumper. Men du er måske ikke helt sikker på, hvad en varmepumpe er, og om du har brug for én i dit hjem?

Hos Ditlevsen & Skov kan vi hjælpe dig med at give et overblik over, hvad varmepumper er for en størrelse, og om en af de mange løsninger inden for varmepumper er aktuel for dig.

 

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er kort fortalt et system, som udnytter varmen fra dine omgivelser, så du kan opvarme dit hjem. Det er skabt som løsning til husstande, der ikke har mulighed for fjernvarme, idet varmepumper er mere miljøvenlige end andre alternative opvarmningssystemer.

Begrebet varmepumpe dækker over flere forskellige typer af løsninger. Der findes tre forskellige typer af varmepumper:

● Jordvarmepumpe
● Luft til luft
● Luft til vand

Få et gratis tilbud

Bliv ringet op


 

Jordvarmepumper

Jordvarmepumpen er ikke en udbredt løsning i Danmark, men konceptet dækker over, at varmen, der er lagret i jorden, udnyttes til at opvarme din bolig. Dette gøres gennem et system af slanger, der er placeret i cirka en meters dybde, hvor vand strømmer gennem. Her bliver det opvarmet, og efterfølgende overføres det til din bolig gennem en varmeveksler. Til jordvarmepumper kræves et stort grundareal, således at slangerne kan nedlægges i jorden.

Luft til luft

En luft til luft varmepumpe er mere udbredt herhjemme. Den løsning anvender energien i udeluften til opvarmningen af din bolig. Her udvindes varmen fra udeluften og føres i stedet ind til din bolig gennem en ventilator. Luft til luft varmepumper kan kun benyttes til rumopvarmning og ikke til produktion af varmt brugsvand.

Luft til vand

Luft til vand varmepumpen minder om luft til luft varmepumpen. Her udvindes energien fra udeluften også, men denne bruges i stedet til at varme væsken op i dine varmerør. Luft til vand varmepumper kan bruges til både rumopvarmning og opvarmning af varmt brugsvand.

Vil du vide mere om varmepumper?

Ønsker du at vide mere om varmepumper og blive klogere på en eventuel løsning til din bolig? Kontakt os på telefon 72 40 62 62 eller send os en mail på info@ditlevsen-skov.dk. Så finder vi sammen frem til den bedste løsning for dig.

Om Ditlevsen & Skov Installationer A/S

I næsten 10 år har Ditlevsen & Skov udført de fleste typer af el-installationer for private og erhverv i Københavnsområdet. Vi sætter en ære i at levere godt elektriker-arbejde til tiden.

Adresse

Ditlevsen & Skov Installationer A/S
Bibliotekvej 49
2650 Hvidovre
Tlf: 72 40 62 62
CVR:30602056